fbpx

Terapi til bedre selvværd

Ønsker du at slippe følelsen af, at gå glip af livet, fordi du holder dig tilbage og ikke tør stole på dig selv?

Kunne du tænke dig at ændre på de mønstre og vaner, som låser dig fast eller måske virker nedbrydende på dit selvværd?

Er du plaget af tanker om at være forkert? Ville du ønske at tankerne i stedet var positive og mere anerkendende?

Kender du til følelsen af konstant tvivl og usikkerhed på dig selv? Og til tankerne om at være mindre værd, ikke være god nok? Genkender du det, at dit lave selvværd styrer de fleste af dine beslutninger og dit liv, fordi du ikke tror eller stoler på dig selv? Føler du dig utilfreds med livet, fordi du ikke tager flere chancer, fordi du er bange for at skuffe dig selv og andre når det ikke lykkes? Forstår du ikke, hvorfor andre omkring dig ser ud til at have succes i deres liv – hvad gør dem anderledes end dig? Eller bekræfter du bare dig selv i, at det er fordi de er dygtigere, mere kompetente, mere spændende, mere modige osv. end dig?

 

Kunne én eller flere af disse sætninger være skrevet om dig?

 • Jeg er ikke god nok som jeg er

 • Jeg opgiver alt på forhånd, fordi jeg ikke tror på, at det kan lykkes for mig

 • Jeg føler at alle andre tvivler på mig, fordi jeg tvivler på mig selv

 • Hvis jeg får ros eller anerkendelse, tror jeg ikke på at jeg har fortjent den

 • Jeg tillader ikke mig selv de ting, jeg drømmer allermest om

 

Kunne du tænke dig at gøre op med de negative tanker og få et godt forhold til dig selv, hvor du kan føle glæde og være afslappet omkring hvem du er? Hvor du tør stole på, at når du sætter dig noget fór, så får du det til at lykkes? Hvor du føler at du er en del af livet, selv sætter din dagsorden og er tilfreds med det liv du lever? Hvor du tør gå efter dine drømme og det som du inderst inde har lyst til? Hvor du føler dig ligeværdig med andre og sætter pris på dine evner og kompetencer?

 

Ønsker du at omskrive sætningerne omkring dig til:

 • Jeg er god nok som jeg er

 • Når jeg ønsker noget for mig selv, så går jeg efter det, fordi jeg tror på at jeg kan få det til at lykkes…jeg elsker mine fejltrin, fordi de lærer mig mere om mig selv

 • Jeg er ligeglad med hvad andre tænker om mig, jeg tror på mig selv

 • Når andre roser mig, så bekræfter det mig i det jeg allerede ved om mig selv; jeg er god nok

 • Jeg har ret til at følge mine drømme og få dem opfyldt

 

Så kan jeg hjælpe dig!

Jeg har dedikeret mit terapeutiske virke, til at hjælpe kvinder og mænd, som ønsker at transformere tvivl og usikkerhed på sig selv, til et styrket selvværd og en større livsglæde. Målet med mit arbejde er netop, at hjælpe dem derhen, hvor de oplever at livet bliver lettere, hvor de ikke tynges af negative tanker længere, men i stedet føler sig OK og glædes over at være den de er.

 

Målet for terapien er, at du;

 • Finder større glæde ved at være dig og sætter pris på at være netop den du er

 • Bliver mindre i tvivl om dig selv og i højere grad tør gribe udfordringer, så du kan slippe følelsen af at være tilskuer i dit liv, men i stedet en aktiv deltager

 • Stoler mere på dig selv, dine evner og dine muligheder for at bringe alt det i spil

 • Mindsker din følelse af forkerthed, og lærer at håndtere den, når den opstår

 • Kan mærke hvor dine grænser går og tør sige fra, hvis de bliver overtrådt, så du træder langt skarpere frem for andre og dig selv

 • Bryder fri af gamle mønstre og styrker dit mod til at skabe nye – som gør noget godt for dig

 

Du vil sikkert også opleve, hvordan din omverden ændrer sig, fordi du ændrer dit syn på dig selv. Den proces som du sætter i gang, breder sig som ringe i vandet.

Derfor vil du måske også opleve en ”ekstra gevinst” i form af:

 • Mere afslappede og glade børn (hvis du er forælder)

 • Et nemmere parforhold (hvis du har en partner)

 • Dine relationer vil føles mere ligeværdige

 • Du føler mere respekt omkring dig og din person

 

I terapien, vil typiske arbejdsområder være:

At finde selvomsorg – du får en forståelse for dine handlinger og din motivation bag. Hvad får du ud af det du gør? Hvad giver det dig i situationen og hvad er ulempen ved det? Hvad kan du tage afsked med og hvad er vigtigt at holde fast i lige nu, hvad har du behov for.
Hvordan knytter du dig til andre? Hvordan var din tidlige tilknytning til dine nærmeste. Gentager de måder, som dine tidlige relationer var på, sig i de forhold og relationer du indgår i nu? Gentager du noget, som er skadeligt for dig og holder dig fast i et dårligt mønster? Det er vigtigt at forstå kompleksiteten i hvordan du starter et forhold og tiltrækkes af forskellige mennesker, for bevidst at kunne vælge de relationer som er gode for dig.
Hvad har din familie betydet – hvilke gener og handlemønstre har du med dig. Har du undret dig over, hvorfor du minder så meget om din mor/far eller en anden i din familie? Er du træt af det og ønsker at ændre dén måde at være på? Så ved du også hvor svært det kan være, fordi det kan føles som om det nærmest er en del af dig, en indgroet måde at være på. Det er det nemlig. Vores gener fra vores forældre og familiemæssige arv fornægter sig ikke. Så det kan være rigtig svært at indse, at vi ”lider” af det samme eller begår samme fejl som vores forældre, selvom du måske gentager noget, du hadede som barn ved netop din mor/far. Du kommer rigtig langt med accept af, at du er sammensat af de gener, mønstre og omgivelser, som du nu engang er. Og en gradvis større og større opmærksomhed på den pågældende udfordring, er vejen til at ændre den. Men det kræver indledningsvist, at du lærer hvad der sker i situationen og hvorfor det sker.
Dine vaner og mønstre er dannet af en årsag. På dét tidspunkt, hvor de er dannet, har de haft en funktion, der typisk handler om at berolige sig selv og regulere uro til ro. Hvis du oplever, at nogle vaner gentager sig som en automatik, selvom du godt ved, med din forstand, at det ikke er godt for dig, så er vanen blevet en hemsko og et mønster, der holder dig fast. Arbejdet har til hensigt, at indse vanens virkelige værdi for dig, med henblik på at slippe/ændre den.
Forståelse af din historie, fordi den har dannet den du er i dag. Du har måske ikke tænkt over det, men vi tager alle en plads i vores familie, som præger os resten af livet, bl.a. i den måde vi tilpasser os i sociale sammenhænge. Når du ønsker at bryde fri af en rolle, som føles forkert, så er forståelsen for den første rolle i dit liv vigtig. Dette skal hjælpe dig til at kunne tage et selvstændigt valg om, hvilke relationer du ønsker at være i og hvordan du selv vil være i relationer fremover.
Hvordan du taler til dig selv? Hvilket sprog bruger du om dig selv i din indre dialog og hvordan omtaler du dig selv overfor andre? Hvordan lader du andre tale til dig? Du får en forståelse for, hvor ødelæggende det er for dit selvværd at tale nedsættende til- og om sig selv. Og du mærker på din egen krop, hvad det gør ved dig. Du lærer hvordan du i stedet kan tale med og om dig,  på en måde som er anerkendende og bekræftende.

Ofte benytter jeg praktiske øvelser, der:

 • Øger din selvomsorg og heler dine gamle sår

 • Øger din selv-anerkendelse

 • Giver dig en bedre grounding og følelse af at være til, og være tilstede lige nu

 • Lærer dig at elske dine fejltrin og bruge dem til at lære mere om dig selv

 • Mindsker din følelse af ensomhed

 • Udvikler din empati, dvs. din evne til at sætte dig i andres sted følelsesmæssigt

 
Pris

Den typiske klient hos mig, har ofte brug for 5-10 samtaler for at opnå gode resultater. Derfor har jeg valgt at lave en samlet pris for hhv. 5 og 10 samtaler, udover min generelle timepris:

10 samtaler (á 60 min.) i alt kr. 7.500

5 samtaler (á 60 min.) i alt kr. 4.000

1 samtale (á 60 min) kr. 9oo

Samtalerne foregår altid fysisk, sammen med mig.

Kontakt mig via linket nedenfor. Når jeg får din henvendelse, kontakter jeg dig for en afklarende (gratis) samtale – det er vigtigt med en snak inden opstart, fordi terapiens succes bl.a. afhænger af, at forventningerne er afstemt og at vi to er det rette match.

Jeg glæder mig til at høre fra dig og til at hjælpe dig videre på vejen mod et styrket selvværd og mere livsglæde.

De bedste hilsner,

Majken

I forbindelse med et forløb gemmer jeg navn, mailadresse og telefonnummer på klienten. Undervejs i forløbet noterer jeg information om forløbet samt indgåede aftaler med klienten. Disse oplysninger bliver ikke videregivet til andre. Jeg er som terapeut underlagt tavshedspligt og alle oplysninger og samtaler behandles fortroligt.